Suojamuuri.

Yleisiä kysymyksiä Lisäsuojaus-ohjelmasta.

Lisäsuojauksen käyttöönotto

Kenen tulisi liittyä Lisäsuojaus-ohjelmaan?

Jos tililläsi on erityisen arvokkaita tiedostoja tai arkaluontoisia tietoja, sinun kannattaa harkita Lisäsuojausta. Google suosittelee siihen liittymistä toimittajille, aktivisteille, yritysjohtajille ja vaalityöntekijöille.

Minulla on useampi kuin yksi tili. Mikä niistä minun tulisi lisätä?

Jos riskisi joutua kohdistettujen verkkohyökkäysten kohteeksi on suuri, suosittelemme lisäämään sekä työtilisi että henkilökohtaisen tilisi sekä mahdollisesti myös perheenjäsentesi tilit.

Minulla on G Suite ‑tili. Voinko lisätä sen?

Jos sinulla on G Suite ‑tili (organisaation Google-tili), voit lisätä sen itse, kunhan järjestelmänvalvoja hyväksyy sen. Käynnistä lisäysprosessi nähdäksesi, onko järjestelmänvalvoja jo ottanut Lisäsuojauksen käyttöön. Jos ei, ota yhteyttä suoraan järjestelmänvalvojaan.

Olen tiimin tai organisaation G Suite ‑järjestelmänvalvoja. Voinko lisätä kaikki tilit?

Kyllä. Suosittelemme lisäämään kaikki tilit sellaisissa organisaatioissa, joihin voi kohdistua hyökkäyksiä, kuten kampanja‑, toimittaja‑ tai aktivistiryhmissä sekä poliittisissa tai vaaleihin liittyvissä järjestöissä.

Liittymisen valmistelu

Kuinka paljon Lisäsuojaus maksaa?

Lisäsuojaus-ohjelma on maksuton palvelu. Voit kuitenkin joutua ostamaan suojausavaimen, jos sinulla ei ole sellaista.

Tarvitsenko erityisiä laitteita tai ohjelmistoja?

Kyllä, sinulla tulee olla kaksi suojausavainta, joista toinen voi olla puhelimesi sisäänrakennettu avain. Lisäämisen yhteydessä tarvitset vähintään yhden suojausavaimen.

Jos puhelimessasi on Android 7 (tai uudempi versio) tai iOS 10.0 (tai uudempi versio) sekä Google Smart Lock ‑sovellus, voit käyttää puhelimesi sisäänrakennettua suojausavainta ensisijaisena avaimena. Sen käyttämisestä ei aiheudu lisäkuluja. Sinun tulee myös ostaa ulkoinen fyysinen avain varalle.

Jos puhelintasi ei voi käyttää suojausavaimena, sinun on ostettava fyysinen avain ennen kuin otat Lisäsuojauksen käyttöön. Toinen fyysinen suojausavain on tilattava varalle tästä huolimatta.

Suojausavainten hinta vaihtelee malleittain. Voit ostaa Googlen Titan-turva-avaimen tai muun avaimen, joka tukee avointa FIDO-standardia. Sinulla on myös mahdollisuus tutustua suositeltuihin avaimiin liittymisen yhteydessä.

Onko minun asennettava jotain ennen lisäämistä?

Kyllä. Lisää sähköpostiosoite ja puhelinnumero Google-tilillesi, jotta se on helppo palauttaa, jos et pääse kirjautumaan.

iPhonen käyttäjät

Tilin käyttäminen Lisäsuojauksella

Mitä on odotettavissa, kun tilini on lisätty? Mitä muutoksia tapahtuu?

Useimpiin päivittäisiin tilitapahtumiisi ei tule muutoksia.

  • Suurin muutos on se, että tarvitset yhden suojausavaimen kirjautuessasi tilillesi uudella laitteella (tai kun kirjaudut puhelimellesi uloskirjautumisen jälkeen). Kätevin suojausavain on puhelimesi sisäänrakennettu avain.
  • Saatat saada enemmän ilmoituksia tai varoituksia ennen tiedoston lataamista tai sovelluksen asentamista. Vahva haittaohjelmien suojaus on sisäänrakennettuna kaikissa Googlen tuotteissa, kuten Google Play Kaupassa ja Google Chromessa, mutta Lisäsuojaus suorittaa vielä sitäkin huolellisempia tarkistuksia.
  • Jotkut tilin suojausominaisuudet, jotka tavallisesti ovat valinnaisia, laitetaan automaattisesti päälle pysyvästi.

Suojausavaimien käyttäminen

Mikä on suojausavain ja miten voin hankkia sellaisen? Kuinka monta tarvitsen?

Suojausavain voi olla sisäänrakennettuna puhelimessasi tai se voi olla ulkoinen fyysinen avain, kuten asunnon tai auton avain. Riippumatta siitä, onko suojausavain puhelimessasi vai onko se fyysinen, hakkeri ei todennäköisesti pääse siihen käsiksi, vaikka tietäisi salasanasi.

Lisäsuojaus edellyttää suojausavainta, kun kirjaudut tilillesi uudella laitteella (tai puhelimellesi, jos kirjaudut ulos ja takaisin sisään). Avainta edellyttävä tili on paljon suojatumpi hyökkäyksiltä kuin tili, joka vaatii vain salasanan.

Lisäsuojaukseen liittyäksesi tarvitset vähintään yhden suojausavaimen, ja suosittelemme lisäämään varalle toisen avaimen liittymisen yhteydessä tai pian sen jälkeen.

Puhelimesi sisäänrakennettu suojausavain

Kätevin suojausavain on puhelimesi sisäänrakennettu avain — ohjelmisto, jonka avulla puhelin toimii suojausavaimena. Suosittelemme pitämään tätä tilisi ensisijaisena avaimena.

Sisäänrakennettu avain havaitsee, kun kirjautumiseen käytettävä laite on lähellä, mikä merkitsee, että sisäänkirjautuja olet sinä. Luvattomat käyttäjät saattavat saada salasanasi, mutta puhelimesi ei todennäköisesti ole heidän lähellään, kun he yrittävät kirjautua tilillesi toiselta laitteelta.

Ulkoiset fyysiset avaimet

Toinen suojausavaimesi on ulkoinen vara-avain. Se varmistaa pääsyn tilillesi, jos kadotat puhelimesi (tai muun ensisijaisen avaimen).

Saatavilla on erilaisia ulkoisia avaimia. Voit liittää puhelimeesi USB-avaimen sisäänkirjautumista varten, pitää Bluetooth-avainta lähettyvilläsi tai pidellä NFC-avainta puhelimen vieressä sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Voit ostaa Googlen Titan-turva-avaimen tai muun avaimen, joka tukee avointa FIDO-standardia. Sinulla on myös mahdollisuus tutustua suositeltuihin avaimiin liittymisen yhteydessä.

Jos puhelimessasi ei ole Android 7:ää (tai uudempaa versiota) tai iOS 10.0:aa (tai uudempaa versiota), et voi käyttää puhelintasi suojausavaimena. Sinun on ostettava ulkoinen avain ensisijaiseksi avaimeksi, jotta voit liittyä. Lisäksi täytyy tilata varalle toinen suojausavain.

Täytyykö minun pitää suojausavainta aina mukanani? Entä jos se katoaa?

Tarvitset suojausavainta kirjautuessasi Google-tilille uudella laitteella tai jos kirjaudut ulos tililtäsi puhelimella ja sinun on kirjauduttava takaisin sisään. Näin ei välttämättä käy usein, mutta sen vuoksi avain kannattaa pitää käden ulottuvilla. Muista ottaa se myös mukaan matkalle.

Jos kadotat suojausavaimen ja olet edelleen kirjautuneena jollekin laitteellesi, voit lisätä tai vaihtaa avaimen osoitteessa account.google.com. Muussa tapauksessa voit pyytää tilisi palauttamista. Googlella voi kestää muutaman päivän henkilöllisyytesi vahvistamisessa ja käyttöoikeutesi palauttamisessa.

Lue lisää usein kysyttyjä kysymyksiä
Lisäsuojauksen ohjekeskuksesta.
Lisäsuojauksen käyttöönotto.