Security Shield

Met de krachtigste beveiliging van Google zijn uw privégegevens extra goed beveiligd.

'Geavanceerde beveiliging' beschermt gebruikers met een hoge zichtbaarheid en gevoelige informatie die risico lopen op gerichte online aanvallen. Er worden automatisch nieuwe beveiligingsmaatregelen toegevoegd om te beschermen tegen talloze dreigingen.

Het programma 'Geavanceerde Beveiliging'
'Geavanceerde beveiliging' beschermt tegen gerichte online aanvallen.

Voorkomt ongeautoriseerde toegang tot uw account

Phishingtactieken kunnen zo geavanceerd zijn dat zelfs gevorderde gebruikers erin trappen en hun inloggegevens aan aanvallers geven. 'Geavanceerde beveiliging' verplicht het gebruik van een beveiligingssleutel om in te loggen op uw Google-account. Zo'n sleutel is een apparaatje of speciale software op uw telefoon waarmee uw identiteit wordt geverifieerd. Zonder uw beveiligingssleutel kunnen ongeautoriseerde gebruikers niet inloggen, zelfs niet als ze uw gebruikersnaam en wachtwoord weten.

Biedt extra bescherming tegen schadelijke downloads

Aanvallers proberen u op allerlei manieren te overtuigen om malware (schadelijke software) vanaf het web te downloaden op uw apparaat. Bescherming tegen malware is al ingebouwd in Google Chrome, maar 'Geavanceerde beveiliging' voert zelfs nog strengere controles uit op uw downloads. Bestanden die mogelijk schadelijk zijn, worden gemarkeerd of kunnen zelfs helemaal niet worden gedownload. Op uw Android-telefoon kunt u alleen apps installeren van geverifieerde winkels, zoals de Google Play Store en de appstore van de fabrikant van uw apparaat.

Beveiligt uw persoonlijke informatie

Als u zich aanmeldt voor nieuwe apps of services, wordt vaak gevraagd of u toegang wilt geven tot informatie in uw Google-account, zoals uw contacten, locatie, agenda of Drive-bestanden. Meestal kan dat zonder risico, maar sommige aanvallers bootsen de identiteit van legitieme services van derden na om toegang te krijgen tot uw account. Ter bescherming tegen ongeautoriseerde toegang geeft 'Geavanceerde beveiliging' alleen Google-apps en geverifieerde apps van derden toegang tot uw Google-accountgegevens en alleen met uw toestemming.

'Geavanceerde beveiliging' in de praktijk.

De inschrijving duurt slechts enkele minuten.

Inschrijven kan op verschillende manieren, maar we adviseren u om de beveiligingssleutel van uw telefoon te gebruiken, omdat dit de makkelijkste manier is om aan de slag te gaan.

De ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon gebruiken

Android: Op een telefoon met Android 7.0 of hoger kunt u met een paar tikken de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon registreren om u in te schrijven.

iPhone: Op een iPhone met iOS 10.0 of hoger installeert u de app Google Smart Lock om eerst uw beveiligingssleutel te registreren en u vervolgens in te schrijven.

Phone in Hand

Fysieke sleutels gebruiken

Als u een fysieke sleutel wilt gebruiken om u in te schrijven, koopt u een Titan-beveiligingssleutel of een FIDO-beveiligingssleutel. We adviseren om twee sleutels te gebruiken. De ene is uw primaire sleutel en de andere een back-up.

Hand to Port
Kies voor 'Geavanceerde beveiliging' en bescherm u tegen aanvallen.

Gebruik de krachtigste beveiliging van Google om uw gegevens te beschermen tegen nieuwe dreigingen die in de wereld van nu ontstaan. Lees de veelgestelde vragen voor meer informatie.

In het Veiligheidscentrum van Google leest u wat Google doet om u online te beveiligen.